Guilty Movie

Guilty Movie

De film Guilty Movie wordt geregisseerd door Thijs Römer, Michel Sluysmans, Johan Timmers, Arne Toonen en Michiel ten Horn. De film is in première gegaan in Amsterdam. Dit is het eerste project van Katja Römer-Schuurman, Femke Halsema, Raymond Spanjar, Maarten van Huijsstee en Rob Wijnberg. De film kan nu online bekeken worden en dat hebben al veel mensen gedaan. Het is dan ook een bijzonder project te noemen. Het doel is om de film te produceren zonder dat er sprake is van commerciële druk. De film is in 2012 in première gegaan en je kunt de film online bekijken op YouTube via: https://www.youtube.com/watch?v=C2fxrQ1_ySk.

 

Regisseren

De film is geregisseerd door Thijs Römer, Michel Sluysmans, Johan Timmers, Arne Toonen en Michiel ten Horn. Dan zijn er nog de hoofdrollen die in deze film gespeeld worden door Sol Vinken, Alex Hendrickx, Jet Gardner, Bas Keijzer en Raymond Thiry. Het zijn veelal bekende mensen die er aan mee hebben gewerkt. Wanneer je de film zelf bekijkt, zal je dat dan ook opvallen. Het is een film met een maatschappelijke boodschap, iets wat mensen kan overkomen en waar we mee om moeten leren gaan. Voor velen dan ook van groot belang om daar eens bij stil te staan als zij de film hebben bekeken.

 

Over de film

Het productiejaar van de film is 2012. De film heeft een lengte van 47 minuten. De film is in Nederland gemaakt en gaat over de puberjongens Peer en Simon. Ze maken een film over hun vriendschap, over hun leven. Het is puur als ode aan de vriendschap dat ze een film wilden maken. Maar het loopt allemaal heel anders wanneer Simon door een auto-ongeluk om het leven komt. Peer komt er nu alleen voor te staan en wat nu? Hij moet zijn beste vriend ineens missen en hoe gaat dat verder? Peer is erg labiel en staat er nu alleen voor. Hij heeft bedacht om een gruwelijke aanslag te plegen, omdat hij denkt dat dit de beste manier is om wraak te kunnen nemen op zijn eenzame bestaan. De film moet daarom wereldwijd onder de aandacht worden gebracht vindt hij. Er werken bij deze film drie verschillende crews samen. Het geeft echt een goed beeld, een realistische kijk op lone wolves. Tijdens het maken van de film is Peer 16 jaar oud en hij besluit de film alleen af te maken, een happy end zit er alleen niet meer in, maar hoe gaat het dan verder? Je kunt er nu zelf achter komen door de film online te bekijken.

 

NFF Filmarchief

De film hoort thuis in het NFF Filmarchief. In dit archief staan films die tijdens festivaledities getoond zijn. Het festival heeft alleen niet de beschikking over de films, daarvoor moet je bij de producent zijn. In bepaalde gevallen kunnen oudere films ook terug worden gevonden bij het EYE Film Instituut. Soms is het interessant om oudere films terug te kijken. Om dat te realiseren dien je contact op te nemen met verschillende instanties.