Barnfilms en Humanitas

Barnfilms en Humanitas

Barnsfilm is een stichting die films maakt op een geheel financieel onafhankelijke manier. Met de films willen ze de kijkers verleiden om na te denken over belangrijke thema’s in onze maatschappij. Zij steunen daarmee Humanitas bij de strijd tegen de eenzaamheid. Bij de films moet er een goed en overtuigend verhaal zijn en de films moeten gaan over een actueel maatschappelijk onderwerp. Het moet mensen stimuleren, zodat ze nadenken over belangrijke thema’s in ons leven. Guilty Movie is de eerste film die ze hebben gemaakt op 20 december 2012. Het gaat over een jongen die na het overlijden van zijn beste vriend tot een daad gaat komen. In de film zie je wat ingrijpende gebeurtenissen met iemand kunnen doen. Je ziet hierbij ook dat een jongen los kan raken van de omgeving en eenzaam wordt, hij is gedesoriënteerd en ontheemd. We staan er vaak niet bij stil wat het leven met ons kan doen, maar door naar deze film te kijken, worden we aangezet tot nadenken.

 

Eenzaamheid

Iedere dag hebben veel mensen te maken met eenzaamheid, ze wonen alleen, een goede vriend gaat verhuizen, er overlijdt iemand, allemaal mogelijkheden waardoor iemand zich eenzaam kan voelen. Jongeren kunnen hier ook mee te maken krijgen en dat is ook de reden dat er nu samen wordt gewerkt met Humanitas. Humanitas zet zich in tegen eenzaamheid en ze hoopt dat ze met deze film veel jongeren kan bereiken, die dan kunnen starten met projecten zodat de eenzaamheid doorbroken worden. Het heeft als doel om uit het sociaal isolement te komen en de onderwerpen bespreekbaar te maken en onder de aandacht te brengen van veel mensen.

 

Samenwerken

Door samen te werken, kunnen ze het onderwerp nog beter onder de aandacht brengen en meer mensen bereiken. Het gaat er om dat ze jongeren bereiken, maar ook mensen die het herkennen zodat zij zich in kunnen zetten om mensen die eenzaam zijn te helpen. Eenzaam zijn is niet prettig en veel mensen hebben er mee te maken, veel meer mensen dan je denkt. Door het probleem te laten zien, worden mensen aangezet tot nadenken en hoe kan dat beter dan via een film? Mensen zullen het herkennen, er over nadenken, met elkaar bespreken en dat is precies wat de bedoeling is van de makers. Door maatschappelijke problemen te kiezen en deze te verfilmen, komt het nog meer tot uiting en wordt het goed zichtbaar wat voor invloed het op iemand kan hebben. Samenwerken is van alle kanten goed, partijen kunnen elkaar zo beter helpen en ideeën uitwisselen, zodat de ware aard echt naar buiten wordt gebracht. Hierdoor krijgen mensen een beeld van de realiteit!